VEELGESTELDE VRAGEN

 

Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk te vertellen over de oliën uit de Premium Starter Bundle(kit), maar ik kan me voorstellen dat je wellicht toch nog vragen over het één of ander hebt. 

 

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen met antwoorden:

 

1. Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

Er is geen verschil. Het is gewoon een andere benaming. Er is echter wel een groot verschil in kwaliteit en puurheid van de ene of de andere aanbieder. Let daar dus goed op.

De oliën van Young Living zijn 100% pure oliën mdt de Seed to seal garantie.

 

2. Hoeveel druppels oliën zitten in 5 ml en in de 15 ml flesjes?

In de 5 ml flesjes zitten ongeveer 80-90 druppels en in 15 ml ongeveer 250-300 druppels.

 

3. Mag ik YL oliën innemen? Op het flesje staat namelijk van niet.

In Europa valt YL onder de cosmeticawet, waardoor YL geen inname op het flesje mag zetten en dus ook geen inname van olie mag promoten. Vrijwel alle oliën zijn echter GRAS (Generally Recognized As Safe) goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration) en worden in de USA gewoon ingenomen omdat (dezelfde) oliën daar wel onder de medicatiewet vallen.

YL heeft wel een Vitality+lijn, te herkennen aan de witte labels. Daarop staat ook dat die olie een food-supplement is en veilig om in te nemen en te verwerken in voedsel.

 

4. Zijn de oliën ook veilig voor kinderen en baby's?

Veel oliën zijn zonder probleem te gebruiken bij kinderen en baby's, maar niet allemaal (dit staat aangegeven op het etiket). Aangezien de oliën heel geconcentreerd zijn, is het nodig dat de oliën naar leeftijd worden verdund met een draagolie. Kijk even bij post 5 over veiligheid en verdunnen. Bij twijfel, vraag het altijd na bij je contactpersoon, waarbij je de oliën koopt.

Dit geldt ook als je zwander bent, de oliën zijn veilig, sommigen zijn echter beter om even te vermijden,  maar twijfel je, vraag het na.

 

5. Hoelang zijn de oliën houdbaar?

De maker is verplicht om een houdbaarheidsdatum op het flesje te zetten, vandaar dat die er ook op staat. Maar de olie is, wanneer je het goed bewaart (op een koele en donkere plek), heel erg lang houdbaar, zeker als het flesje nog gesloten is.

 

6. Is dat niet een hoop gedoe al die mengseltjes maken? 

Het kost misschien wat tijd om een crème of handzeep te maken met 100% natuurlijke middelen, maar niet meer dan een gezonde maaltijd op tafel zetten. Jezelf en eventueel je gezin op een gezonde manier voeden doe je niet alleen met voeding, maar ook op het gebied van medische en cosmetische zorg. Het natuurlijke resultaat maakt het de moeite waard en je krijgt er vanzelf routine in.

Laat de oliën en andere YL produkten onderdeel worden van je dagelijkse gezonde levensstijl!

 

7. Als het zo goed werkt, waarom gebruikt dan niet iedereen het?

Dat vragen wij ons ook af!😉 Waarschijnlijk omdat de meesten er nog niet mee bekend zijn of vasthouden aan wat ze gewend zijn, wat veelal reguliere medicatie is. Wanneer je eenmaal de essentiële oliën van Young Living gebruikt, wil je niet meer anders! 

Ik weet dat het ongeloofwaardig klinkt dat een druppeltje olie van alles zou kunnen verbeteren, maar toch is de ervaring dat dit in heel veel gevallen wel zo is. Wat let je om dit te proberen?

 

8. Hoe lang duurt het voordat je resultaat kunt verwachten?

Dat kan al binnen een paar minuten! Echter soms heeft het bij meer complexere dingen gewoon tijd nodig (soms loop je al jaren met klachten, verwacht dan ook niet dat alles met één keer smeren weg is). Negen van de tien oliën werken bij iedereen waarvoor ze bedoeld zijn maar net bij nummer 10 is het soms even uitzoeken welke olie (of combinatie) het beste bij jou past. Dat er een olie of oliecombinatie is die voor jou werkt, dat is zeker!

 

9. Waarom moet je rustig aan beginnen met de oliën?

Je lijf moet eerst wennen aan de kracht van deze oliën. Als je in één keer te veel druppels gebruikt kan het een contra effect hebben: bijvoorbeeld de hele nacht wakker liggen in plaats van goed slapen. Tevens als je oliën teveel en onverdund gebruikt en je houdt veel gif- en afvalstoffen vast, dan kun je een detox-reactie ervaren. De verschijnselen hiervan zijn: misselijkheid, hoofdpijn, darmklachten, erg moe voelen en uitslag en jeuk krijgen (het laatste komt niet heel vaak voor). Begin dus de eerste week met 1-2 druppels in de diffuser en begin met 1 druppel lemon in je water te drinken, zodat je het ontgiftingsproces helpt. Deze verschijnselen zijn vaak binnen een week over en dan kun je gewoon de oliën gaan gebruiken, mits je het rustig opbouwt.

 

10. Kan je ook allergisch zijn voor de oliën?

Nee. De componenten waardoor je ergens allergisch voor kunt zijn al tijdens het productieproces verwijderd. Hierdoor kan iemand die normaal bijvoorbeeld allergisch is voor lavendel nu gewoon de Lavender olie gebruiken.

Menden kunnen echter wel een huidreactie krijgen, naar dan is het een kwestie van verdunnen met een draagolie.

 

11. Waarom mogen de oliën niet in een oliebrander of andere diffuser?

Dit is inderdaad niet raadzaam. De professionele diffusers van YL zijn gemaakt van medisch kunststof, waardoor er geen nare, bijkomstige stoffen in de lucht komen. Het speciale vernevelingsproces verkleind de oliën dusdanig dat je de werkzame stoffen goed opneemt bij het inademen. Het is een koud verdampingsproces waardoor de werking van de olie gegarandeerd blijft. Verhit je de olie, het kan wel, maar dan verliest deze zijn werking en nog belangrijker, zijn therapeutische waarde. Er blijft alleen een lekkere geur over en daarvoor zijn de oliën te waardevol.

 

12. Waarom mogen citrusoliën niet in plastic?

Citrusoliën pakken afvalstoffen aan, waardoor ze ook het plastic aantasten waardoor we het kunnen binnenkrijgen, en dat willen we niet. Dit geldt voor plastic bekers, drinkflesjes en ook voor andere diffusers. De diffusers van Young Living zijn van medisch kunststof, waardoor deze ook bestand is tegen de werking van citrusoliën.

 

13. Waarom zijn die oliën best duur?

Young Living biedt alleen essentiële oliën aan van topkwaliteit. Ze gebruiken alleen olie uit eerste destillatie van therapeutische klasse. Absoluut niet te vergelijken met de goedkopere olie die je soms in de winkel ziet staan. Ook al staat daar ‘100% natuurlijk’ op vermeld, wil dat niet zeggen dat de werking even sterk is. In zo'n olie zit bijvoorbeeld 5% lavendelolie en 95% amandelolie, die voornamelijk voor de geur wordt verkocht. Kies je voor Young Living, dan kies je voor kwalitatieve, 100% pure oliën met een veel bredere werking (zie hiervoor ook post 2). Daarnaast is het distillatieproces van sommige oliën een flink proces en is er bijvoorbeeld minder van vooradig, wat de olie ook duurder maakt, maar ook zeer waardevol.

 

4. Waarom verschilt de olie van de ene plant zoveel in prijs met een andere? 

Voor sommige oliën zijn veel meer planten nodig om ze te maken dan voor andere. Daarom is bijvoorbeeld de Rozenolie waar extreem veel rozenblaadjes voor nodig zijn (ongeveer 5 kilo!) een stuk duurder dan de Orange waarvoor sinaasappelschillen worden gebruikt.

 

15. Waarom kan ik geen biologisch geteeld keurmerk vinden op de oliën van Young Living?

Daar Young Living wereldwijd hun eigen boerderijen heeft en elk land hun eigen keurmerk heeft, hebben zij ervoor gekozen (om verwarring te voorkomen met verschillende keurmerken op de verschillende flesjes) om geen keurmerk erop te zetten. Uiteraard wordt op elke Young Living boerderij alles biologisch geteeld en hebben zij het unieke Sead to seel logo als garantie van kwaliteit.

 

16. Kan ik Young Living olie ook ergens in een winkel bekijken en kopen?

Nee, de olie van Young Living wordt alleen via distributeurs verkocht via de website van Young Living. Young Living heeft hier o.a. voor gekozen, omdat gezien de sterke werking,  goede begeleiding nodig is bij het gebruik van de oliën. Nadat je een kit gekocht hebt, blijft degene via wie jij je kit gekocht hebt je begeleider (‘sponsor’) en kun je dus altijd met je vragen bij die persoon of bij (de Facebookgroep van) In de Olie community terecht.

Wij vinden de begeleiding heel erg belangrijk daar wij willen dat iedereen zo veel mogelijk uit zijn oliën kan halen.

 

17. Waarom moet ik member worden om een kit te kopen? 

Als je bij Young Living wilt genieten van de meeste korting dan word je ‘wholesale member’ (ook wel distributeur genoemd).

Geen paniek! Je krijgt niet ongevraagd artikelen toegestuurd of iets dergelijks. Young Living is een MLM (Multi Level Marketing organisatie) en geen pyramideorganisatie! Je zit dus nergens aan vast; je hoeft na je eerste aankoop van de Premium Starter Kit niet meer te kopen of iets te verkopen als je dat niet wilt, maar je krijgt wel al meteen een fijne distributeurskorting van 24%.

Mooi meegenomen toch?! Kortom: je meldt jezelf aan als wholesale member, waardoor je van de lagere distributeursprijzen geniet bij je aankopen, zonder verdere verplichtingen. Geen addertjes onder het gras, geen rare fratsen!

Daarnaast is er het essential rewards spaarprogramma, waarbij je bij je bestellingen via jeceigen account, punten kan sparen, waarvan je weer gratis produkten kunt kopen.

Hoe leuk is dat?

 

18. Kan ik ook losse oliën kopen of moet het per se in een pakket?

Het is ook mogelijk om alleen losse oliën te kopen, maar het is zeker raadzaam om te beginnen met een Premium Starter Bundle(kit). Daarin zitten namelijk de meest gebruikte oliën plus de onmisbare diffuser. Daarnaast is die kit een hele goede deal, want er zit voor veel meer aan waarde in dan dat je er voor betaalt als je alles los zou kopen.

 

19. Waarom kan ik alleen met een creditcard betalen?

Het is een Amerikaans bedrijf en daar is betalen met creditcard heel normaal. Je kunt ook betalen via PayPal of  bankoverschrijving! Een credit card gekoppeld aan je bankrekening kun je aanvragen bij je eigen bank of je koopt een pre-paid creditcard waarop je elke keer een bedrag stort en je gewoon je betalingen mee kunt doen. Bij vragen, stuur me een berichtje.

Heb je de starterkit bij mij gekocht zal ik je ook bij dit soort zaken helpen. Je kunt daarna via je eigen account oliën bestellen of met mij mee bestellen. Net wat je wil of wat je makkelijker vindt.

Er wordt gewerkt aan een betaalmogelijkheid via Ideal.


20. Wat als ik niet tevreden ben?

Young Living heeft een super return policy, zie onderstaand:

- Any unopened product within 30 days after shipment for a full refund in the same method of payment of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).

- Any opened product within 30 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).

- Any opened or unopened product up to 90 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges and a 10% handling fee). The credit applied for opened product will be based on the percentage of the product returned. For example if you return 50% of a product, then a credit of 50% (less shipping charges and a 10% handling fee) will be applied to your Young Living account.

 

Mijn ervaring is wanneer je eenmaal de essentiële oliën zelf hebt ervaren, ze een waardevol en gewaardeerd onderdeel van je leven zijn!

Nieuwsgierig geworden of kan ik je helpen met bestellen? Heb je nog een andere vraag? 

Stel ze gerust via het contactformulier hier of via mijn facebookpagina.